Nederlandse Spoorwegen

Locatie (HQ)
Utrecht, Nederland

WIE WIJ ZIJN

NS is actief in de wereld van het openbaar vervoer en houdt Nederland in beweging. Onze reizigers staan in al onze activiteiten op 1, 2 en 3. We werken intensief samen om Nederland bereikbaar te houden voor iedereen. We brengen onze reizigers naar de juiste bestemming en voorzien ze van alle gemak en service. Dit doen we door ze op tijd, veilig en in een schone trein naar hun bestemming te brengen. Maar ook door de mogelijkheid te bieden hun fiets te parkeren, een OV-fiets te huren en interessante winkelmogelijkheden te bieden op het station. Gemakkelijk reizen van deur tot deur dus. Bij al dit gemak, is het klimaat ons dierbaar. We houden ook rekening met toekomstige generaties. NS rijdt nu al voor 100% op groene stroom en blijft duurzaam reizen hoog in het vaandel houden.

DIVERS

Ons werk is dan ook steeds meer divers geworden – van treinen naar mobiliteit én stations. Van alleen Nederland naar Europa. Van stoelen in een trein tot wifi en actuele reisinformatie. Van sprinters tot hogesnelheidstreinen. Van vervoer per trein tot OV Fiets, Greenwheels en e-deelscooters van Go sharing. Van Kiosk tot Julia’s. Het is állemaal NS.

WERKEN BIJ NS

Wij behoren tot de grootste werkgevers van Nederland. Met alle mogelijkheden die we onze medewerkers hebben te bieden, creëren we vrijheid én kansen voor hen. Kansen om te groeien en zich te ontwikkelen. Onze 22.000 medewerkers denken vooruit, maken plannen voor de korte én lange termijn en hebben impact op de maatschappij. NS is een aantrekkelijke, dynamische werkgever waar medewerkers vrijheid ervaren. Welke rol je ook hebt, jouw werk doet er toe. De reis van morgen begint bij jou.

Tieme bouwt als iOS developer aan een zorgeloze reis

Tieme werkt al bijna twee jaar als iOS developer bij NS. Binnen de innovatieafdeling van NS, streeft hij ernaar de NS-app zo te verbeteren dat de reiziger nóg meer ontzorgd wordt. “De manier van werken bij NS is best uniek. We hebben veel verantwoordelijkheid en kunnen van begin tot eind écht iets neerzetten”, vertelt Tieme enthousiast.

Hele artikel lezen

Fullstack Android-developer Paul: ‘De reis verbeteren vanuit je slaapkamer geeft een kick’

‘Dat reizigers een fijnere reis hebben door wat jij achter je computer maakt, dat geeft wel echt een kick. Zelfs, of misschien wel juist, als je dat vanuit je eigen slaapkamer doet’, lacht Fullstack Android-developer Paul. ‘Bij de eerste lockdown waren we best enthousiast over het thuiswerken. Maar al snel bleek dat ook introverte developers dan dingen missen. Zeker als ze nieuw zijn in het team.’

Hele artikel lezen

Kunstmatige intelligentie als planningsassistent

Ook bij NS begint kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol te spelen op de werkvloer. Vooral in de rol van een assistent die kleinere taken overneemt. Op het NS kantoor naast station Utrecht Centraal werken de personele bijstuurders. Zij komen in actie als er iets misgaat op het spoor. Computers die goed kunnen rekenen bieden al jaren hulp, nu krijgen ze hulp van een nóg slimmer programma.

Hele artikel lezen

Hoofdkantoor NS

Laan van Puntenburg 100, Utrecht, Nederland

Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, Nederland